Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OM606 Torque Converter Question
wiseman89 Offline
Naturally-aspirated
*


Posts: 4
Joined: Sep 2018
Location: Bolton, Ontario
#1
OM606 Torque Converter Question
Hi Guys,

As I am slowly starting to reassemble my om606, I want to send my torque converter out to get it modified but I am not sure about this area.

I bought a 722.626 trans from a 2006 E320 CDI. I also have the original trans from the E300 that the om606 came from.

I know I have to swap the bell housings around.

Do I just use my original torque converter from the OM606 trans and use it with the 722.626

or

Do I use the torque converter from the 722.626 trans and have to modify the flexplate ?

Any help would be appreciated !
11-03-2018, 11:43 AM
Find Reply
firen456 Offline
TA 0301
**


Posts: 53
Joined: May 2016
Location: europe
#2
RE: OM606 Torque Converter Question
Hello,

the 320CDI converter won't fit the small bell housing. 270CDI converter has two clutches for lockup. The stall speed is lower than the 300TD converter.
11-04-2018, 01:45 PM
Find Reply
wiseman89 Offline
Naturally-aspirated
*


Posts: 4
Joined: Sep 2018
Location: Bolton, Ontario
#3
RE: OM606 Torque Converter Question
Do you know what the part number is for the 270 CDI torque converter ?

the converter part number on my e300 trans is 210 250 06 02 which looks like is the same part number as the 270cdi converter.

https://www.ebay.co.uk/itm/MERCEDES-ML-2...:rk:5:pf:1
11-05-2018, 01:42 PM
Find Reply
firen456 Offline
TA 0301
**


Posts: 53
Joined: May 2016
Location: europe
#4
RE: OM606 Torque Converter Question
Yes, u're right. They've got the same number. I just told what I've been told. Maybe there is no diff at all.
11-06-2018, 05:52 AM
Find Reply
wiseman89 Offline
Naturally-aspirated
*


Posts: 4
Joined: Sep 2018
Location: Bolton, Ontario
#5
RE: OM606 Torque Converter Question
Ya its weird ! Ive been told the 300td torque converter is only a single disk but from the one I pulled out it has the same part number as a 270 cdi.

Maybe I will just put this out there incase anyone comes across this. I use a site in the USA called rockauto.com. I compared the part number from a 1998 e300td and a 2003 or so dodge sprinter with a 270 cdi, both have the same part numbers listed for torque converters.

What Im going to do is buy a converter from cobra transmissions in florida, it is listed as a 300td and 270cdi torque converter with 2 disks and I will have it sent to FTI torque converters to restall to 2800 RPM.
11-06-2018, 10:21 AM
Find Reply
firen456 Offline
TA 0301
**


Posts: 53
Joined: May 2016
Location: europe
#6
RE: OM606 Torque Converter Question
Ok, sounds very interesting. I also wanna have a high stall converter. Mine stalls at about 2k. That's way to low to spool the turbo properly. What does FTI take for changing the stall speed. I already bought a C180 convertor and hope it has a higher stall with my engine but I haven't put it in the car so far...
11-06-2018, 11:48 AM
Find Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)